Poques hores després que la Policia Municipal de Lloret aconseguís identificar i detenir l'atracador que va robar amb una arma de foc la sucursal bancària del banc Banesto, un total de 15 agents -alguns vestits de paisà i altres uniformats- van aconseguir detenir 9 persones d'origen africà que estan acusades de traficar amb substàncies estupefaents.

Arrel de les múltiples queixes efectuades per alguns veïns de la zona situada entre l'avinguda Just Marlès i el carrer Santa Cristina, que denunciaven la presència de diversos individus que venien drogues als turistes, la policia local va decidir muntar un operatiu policial per enxampar-los en aquest espai just en el moment en què realitzaven els intercanvis.

Tal com ha pogut saber aquest diari, els agents van desplaçar-se fins a la zona a quarts de quatre de la tarda i van dedicar-se, en un primer moment, a realitzar tasques d'identificació dels individus observant-ne els moviments sospitosos de compra-venda. Els traficants estaven situats just a l'encreuament de l'avinguda Just Marlès i el carrer Santa Cristina, on hi ha els arbres encerclats per les jardineres de pedra situades davant el pas de zebra.

Al vespre, els agents tenien identificades 12 persones sospitoses i van procedir a realitzar les detencions pertinents. En total van arrestar 9 persones acusades de traficar amb substàncies estupefaents, un delicte contra la salut pública. La coordinació dels 15 agents implicats no va fer necessari l'ús de força, ja que els delinqüents no van poder reaccionar un cop es va fer evident la presència policial. Els detinguts van passar ahir a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Blanes.

En l'operació, que es va donar per finalitzada a les 22:30 hores de la nit, la policia va decomissar 38 bosses de marihuana, 19 peçes de haixix i més de 600 euros en metàl·lic.

La Policia Municipal iniciarà un procés d'investigació interna sobre aquest fet, ja que de moment no tenen la seguretat que els detinguts formin part d'una estructura organitzada.